Opzoek naar de juiste match?
Ontdek wat MTR voor jou kan betekenen.

Dienstverlening

MatchTalent Recruitment ondersteunt opdrachtgevers voor de lange termijn. Dit geschiedt veelal op basis van een deta-vast constructie: U leent een medewerker van MatchTalent Recruitment in voor een bepaalde periode, daarna zal de medewerker in dienst treden bij de opdrachtgever. Op deze manier hebben alle partijen voldoende tijd om te kijken of er écht een match is (verlengde proeftijd) en houden we binding met onze kandidaat en opdrachtgever. 

MatchTalent Recruitment detacheert enkel en alleen met intentie tot een vast dienstverband. Dit wil zeggen dat u als opdrachtgever de intentie heeft om bij gebleken geschiktheid de kandidaat rechtstreeks in dienst te nemen na de detacheringsperiode. Technische detachering gaat voor ons verder dan het matchen van technische professionals aan opdrachtgevers. Wij zijn namelijk naast technisch detacheringsbureau ook uw businesspartner en streven naar een duurzame samenwerking.

Werkwijze

MatchTalent Recruitment is een carrière-adviesbureau met ruime ervaring in de arbeidsbemiddeling. Wij zijn gespecialiseerd in het werven en selecteren van gekwalificeerd technisch personeel voor vaste banen, maar ook voor tijdelijke invullingen bent u bij MachTalent Recruitment aan het juiste adres.

Dankzij onze jarenlange ervaring binnen de technische dienstverlening, hebben wij een schat aan arbeidsmarktkennis opgedaan en een groot netwerk van technisch professionals opgebouwd. Hierdoor zijn wij in staat om u te voorzien van het juiste personeel, zowel qua kennis en kunde als ook cultural fit.

Kennismaking & identificeren van recruitmentbehoefte

De chemie tussen werkgever en werknemer is de sleutel tot succes. Daarom starten we elk traject met een grondig onderzoek naar het gewenste profiel en plannen wij de vervolgstappen.

Talent werven

De wervingsprocedure start en beginnen we potentiële kandidaten te werven via onze netwerken (database en via onze online en offline kanalen)

Talent selecteren

Identificeren van geschikte kandidaten: interviews, assessments en referentie checks.

Introductie shortlist & sollicitatiegesprek

Uw mogelijkheid de voorgestelde kandidaten te spreken en te beoordelen aan de hand van de functie eisen en uw bedrijfscultuur.

Plaatsing & follow up

Zodra je de definitieve beslissing hebt genomen, wordt de kandidaat geplaatst. Ook na de plaatsing blijven we betrokken bij de samenwerking door onder andere een evaluatie in te plannen.